+ Meer informatie

TER OVERWEGING

1 minuut leestijd

Ds. J.H. Kuiper (red.), Handboek 2007 van de Gereformeerde Kerken in Nederland. Uitg. Print Media BV Bedum 2007, 588 blz., € 11,50.

De jaarlijkse uitgave van het ‘jaarboek’ van de Geref. Kerken (vrijg.) verscheen. Uit de cijfers blijkt dat de vele jaren waarin sprake was van een sterke groei van het ledental (vooral van binnenuit) gevolgd worden (in ieder geval nu al twee jaar op rij) door een lichte daling. Daaraan is de onrust in dit kerkverband, die leidde tot de afscheiding en hergroepering van een aantal gemeenten, natuurlijk niet vreemd. Ook anderzijds hebben, zo blijkt uit de statistieken, deze zusterkerken meer dan voorheen te maken met de aantrekkingskracht van andere kerken en (vooral evangelische) groepen. Waar de muren langzaam maar ze-ker worden doorgebroken, wordt het grensverkeer ook duidelijker. Het is een onvermijdelijk neveneffect van een ontwikkeling die op zich noodzakelijk was. Positief in de vele geestelijke vragen die de GKv in deze jaren beroeren, is in ieder geval dat men zich grote moeite getroost om elkaar inhoudelijk te zoeken en het gesprek gaande te houden. Dat is uiteindelijk toch de enige manier om met elkaar geestelijk, al biddend en bijbellezend en mediterend, verder te komen!

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.