+ Meer informatie

Schandaal op beurs Frankfort breidt zich uit

1 minuut leestijd

FRANKFORT (DPA/ANP) - Het beursschandaal op de beurs van Frankfort breidt zich steeds verder uit.

Zoals het er nu naar uitziet, is niet alleen de belangrijkste bank van Duitsland, Deutsche Bank, erbij betrokken, maar zijn ook handelaren van andere Duitse banken bij de voorkennis- en belastingontduikingaffaire betrokken. Dit heeft de Duitse officier van Justitie, Hubert Harth, gisteren bekendgemaakt.

Om welke banken het hierbij gaat, is nog niet duidelijk, maar volgens Harth bekijkt het openbaar ministerie de handelspraktijken van 25 personen. Begin juli maakte het ministerie bekend dat het de „insider"-praktijken onderzocht van vier personen, onder wie de leider van de optie-afdeling van Deutsche Bank een grote rol zou spelen. Omdat handel met voorkennis in Duitsland niet strafbaar is en belastingontduiking wel, besloot Justitie toen de vier personen voor belastingontduiking te vervolgen.

Na het starten van het eerste onderzoek aan het begin van deze maand „is er een lawine ontstaan", zo verklaarde Harth. Daarbij is niet alleen de optiehandel betrokken, maar de voorkennisaffaire heeft zich uitgebreid tot de aandelenmarkt. Naast de werknemers van de bank hebben ook commissionairs volgens Justitie zich schuldig gemaakt aan onoirbare praktijken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.