+ Meer informatie

Lagere straffen uitgesproken in incestzaak Epe

1 minuut leestijd

ZUTPHEN (ANP) - De rechtbank in Zutphen heeft gisteren de 35-jarige J. H. uit EIburg voor zware mishandeling, verkrachting en bedreiging veroordeeld tot dertig maanden gevangenisstraf, waarvan tien maanden voorwaardelijk. De officier had veertien dagen geleden vijf jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf geëist.

De 60-jarige J. H. uit Epe werd voor verkrachting, het hebben van gemeenschap met een minderjarige en mishandeling veroordeeld tot één jaar en zes maanden. Tegen de man was drie jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf geëist.

De strafzaken waren een uitvloeisel van de ernstigste incestzaak die zich tot nu toe in Nederland heeft afgespeeld, waarbij een vader, een moeder, een zoon en een ex-schoonzoon uit Epe in januari zijn veroordeeld tot onvoorwaardelijke gevangenisstraffen van zeven, drie en een half en twee jaar. H. en H. hebben met goedvinden van de ex-schoonzoon en de moeder de beide dochters uit het gezin ook seksueel misbruikt. De rechtbank heeft het door H. (35) gebruikte geweld minder zwaar gekwalificeerd dan de officier en kwam daardoor tot een lagere straf.

Bij de 60-jarige H. werden twee zaken niet bewezen geacht. Daarvan werd hij vrijgesproken. Verder werd een van de twee ten laste gelegde verkrachtingen niet-bewezen geacht. Naar de mening van de rechtbank is wel sprake geweest van gemeenschap met een minderjarige. De man werd ook veroordeeld tot het betalen van een smartegeld van 1500 gulden aan een van de misbruikte meisjes.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.