+ Meer informatie

Verdeeld

1 minuut leestijd

KDP-leider Masoud Barzani wil de onderhandelingen voortzetten, in de hoop van de verzwakte Saddam concessies los te krijgen. Jalal Talabani van de Patriottische Unie van Koerdistan echter wil in het bevrijde Koerdische gebied een voorlopige regering vormen. Deze moet alle Iraakse oppositiegroep omvatten en zich ervoor inspannen om het regime-Saddam omver te werpen en een democratisch regime te vestigen.

Onderhandelingen over autonomie voor de Koerden zijn in juni vastgelopen nadat de Iraakse president, Saddam Hoessein, terug was gekomen op beloften om in Irak een democratische regering te vestigen. De Koerdische leiders zijn verdeeld over de weg die nu gevolgd moet worden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.