+ Meer informatie

Onderzoek naar hondenpil voor menselijk gebruik

1 minuut leestijd

UTRECHT (ANP) - De Rijksuniversiteit Utrecht start volgende maand een onderzoek naar de effecten van het diergeneesmiddel Arthroluxyl op mensen die lijden aan artrose (slijtage aan gewrichten). Aan het onderzoek nemen maximaal 150 mensen deel.

Dit heeft directeur C. Abrahams van het farmaceutisch bedrijf Apharmo gisteren meegedeeld. Het is al geruime tijd bekend dat Arthroluxyl behalve bij honden met heupdysplasie ook bij mensen met artrose de pijn wegneemt. Het middel is niet giftig en heeft daarom minder schadelijke bijwerkingen dan pijnstillers, aldus Abrahams. Het heeft twee jaar geduurd voordat de medisch-ethische commissie toestemming heeft gegeven voor het onderzoek. Aan proefpersonen is volgens Abrahams geen gebrek. Voordat mensen aan het onderzoek mogen meedoen, moet vaststaan dat zij aan artrose lijden.

De producent wacht het onderzoek rustig af. „Voor ons heeft humane toepassing van het middel geen prioriteit", aldus Abrahams. Als het onderzoek bevestigt dat Arthroluxyl ook voor mensen effectief, is er nog een lange weg te gaan voordat het in de apotheken verkrijgbaar is.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.