+ Meer informatie

„Burger die afval niet scheidt, moet betalen"

1 minuut leestijd

DEN HAAG (ANP) Consumenten die duidelijk weigeren hun afval te scheiden, moeten meer betalen voor de verwerking ervan. Die raad geeft de Commissie Consumentenaangelegenheden van de SER in een ongevraagd advies.

Het advies is gisteren verstuurd aan minister Alders van milieubeheer en staatssecretaris Van Rooy van economische zaken.

De kosten van afvalverwerking moeten in de prijs van produkten tot uitdrukking komen, zo meent de SER. Cijfers worden daarbij niet genoemd, omdat de raad niet vooruit wil lopen op de onderhandelingen die hierover plaatsvinden tussen het ministerie van milieubeheer, het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties.

Preventie, het voorkomen dat afval ontstaat, stelt de SER voorop.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.