+ Meer informatie

Z,-Afrika verlaagt bijdrage

1 minuut leestijd

KAAPSTAD — Uit de cijfers die aan liet Zuidafrikaanse parlement zijn voorgelegd, blijkt dat de regering van Zuid-Afrika haar financiële bijdrage voor de bouw van de Cabora-Bassadam in Mozambique in belangrijke mate heeft verlaagd.

Het vorig jaar had de regering hiervoor een bedrag van 32.340.000 dollar uitgetrokken dat in de vorm van een lening aan de Portugese regering moest worden verstrekt. Dit bedrag is nu verlaagd met ruim 9 miljoen dollar. Volgens waarnemers zal Zuid-Afrika zich echter niet volledig uit het project terugtrekken. De vermindering van de bijdrage komt op een tijdstip waarop de onafhankelijkheid van Mozambique in zicht komt.

Derik de Villier, lid van de oppositie en deskundige in deze kwestie, vond het een normale zaak dat Zuid-Afrika zijn bijdrage verlaagt in verband met de vertraging die de bouw van de dam ondervindt: als de dam niet op de voorgestelde datum klaar is, aldus Villier, zal Zuid-Afrika waarschijnlijk de bouw van een eigen, grote elektrische centrale in overweging nemen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.