+ Meer informatie

gelijk op eigen verzoek een grote hoeveelheid van een slaapmiddel toe te dienen.

2 minuten leestijd

In verband met de hoge leeftijd van de verdachte is het beter dat zij de hechtenis thuis doorbrengt en heeft zij daarom huisarrest gekregen, aldus de officier van justitie, mr. H. A. van Brummen.

Mevrouw W. E. S. heeft enkele dagen in de Bijlmergevangenis in Amsterdam doorgebracht. De raadkamer heeft tot verlenging van de voorlopige hechtenis besloten, aldus Van Bnunmen, in verband met de kans op herhaling (de vrouw maakt namelijk deel uit van een groep mensen die „behulpzaam" is bij euthanasie) en vanwege de schok die vrijlating voor de rechtsorde zou betekenen.

De heer H. van Foeteren was tot na het uitspreken van het ambtsgebed buiten de raadszaal gebleven. Daarna kwam hij binnen en legde deze verklaring af. Hij zei dat hij bij de behandeling van het nieuwe reglement van orde in de vorige vergadering al ernstig gewaarschuwd had tegen het opnieuw opnemen van het formuliergebed. „Ik heb et nog eens ernstig over nagedacht en nu besloten deze procedure aan te spannen en vervolgens buiten de raadszaal te blijven tijdens het uitspreken van hel ambtsgebed voor en na de vergadering, aldus de heer H. van Poeteren.

Burgemeester nu'. R. W. Dijkstra betreurde dit ten zeerste. „Het is een democratisch genomen raadsbesluit met overgrote meerderheid genomen. Als ei dan één lid van de raad zich niet bij neei kan leggen moet ik dit met meerdere met mij ten zeerste betreuren", aldus burgemeester mr. R. W. Dijkstra.

Verder ging de gemeenteraad met algemene stemmen akkoord om een voorbereidend krediet van 60.000 gulder beschikbaar te stellen voor een voorbereidend onderzoek dat moet worder verricht ten behoeve van de bouw var een nieuw raadhuis. Het Centraal Adviesbureau van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) zal mei het onderzoek worden belast. Het onderzoek zal bestaan uit het opsteller van uitgangspunten voor wat betreft d« gemeentelijke organisatie en de ruimtelijke eisen daarvan.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.