+ Meer informatie

Panama start wederopbouw

1 minuut leestijd

PANAMA-STAD - Panama begint de wederopbouw met privatisering van staatsbedrijven en de vorming van een nieuwe politiemacht, die de plaats van het ontmantelde leger moet innemen.

Het land zal de Verenigde Staten om economische bijstand vragen. Dat heeft de nieuwe president van Panama, Guillermo Endara, gisteren in zijn eerste toespraak sinds de Amerikaanse invasie via radio en televisie bekendgemaakt.

Het herstel van de schade die is aangericht door de invasie en de plunderingen, is een van de eerste taken die de regering-Endara zich heeft gesteld. Voor privatisering komen de havens en transportbedrijven in aanmerking. Ook worden de belastingvoordelen in industriegebieden herzien.

Vice-president Guillermo Ford wil de werkloosheid aanpakken met behulp van een sociaal noodfonds van 200 miljoen dollar. „Dat kan 20.000 werklozen binnen twee jaar aan werk helpen", aldus Ford. Hij hekelde Noriega, die hij „malversatie met overheidsgeld" verweet. Volgens Ford was Panama banki'oet toen president Endara op 20 december aan de macht kwam.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.