+ Meer informatie

Meer macht deelgemeenten in Rotterdam?

1 minuut leestijd

ROTTERDAM - In het Rotterdamse college van burgemeester en wethouders is onenigheid ontstaan over het delegeren van de macht. Enkele wethouders en burgemeester Van der Louw willen als centraal bestuur van de stad de financiële zeggenschap voor een gedeelte overdragen aan de deelgemeenten maar met name de wethouder stadsvernieuwing, drs. Van der Ploeg, is daar tegen.

Dit blijkt uit een brief aan de gemeentelijke commissie financiën en wijkaangelegenheden over het experimenteel toekennen van het buagetbestedingsrecht aan de deelgemeente Charlois. Dit recht betekent dat de deelgemeente zelfstandig kan beslissen over de besteding van de financiën voor wijkgebonden voorzieningen. De andere deelgemeenten hebben alleen adviserendeljevoegdheid. De gemeenteraad moet nog beslissen over het experiment.

Wethouder Van der Ploeg gaat volgens een woordvoerster, niet met zijn „portefeuille wapperen". De wethouder van stadsvernieuwing heeft nooit bekend gestaan als een groot voorstander van deelgemeenteraden. Ook wijkwethouder van der Have is tegen aanwijzing van Charlois als experimenteergebied. Hij wil het budget bestedingsrecht tegelijk in alle deelgemeenten invoeren.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.