+ Meer informatie

Oorlog

Opgemerkt

1 minuut leestijd

Vrijdag 12 september jl. las ik in het stuk van dhr. Van As over de CLK-Beurs, de volgende opmerking. „Uitgeverij Ligtenberg te Rijssen vervolgt zijn Maarten Gunnink serie, geschreven door M. Kanis. Er zijn nu zes deeltjes „spannende oorlogsboeken" voor kinderen vanaf 8 jaar uitgekomen, al houd ik ook voor deze leeftijdgroep niet zo erg van „oorlogsboeken". Je begint met Kanis en straks zit je volop in Hans Hellmut Kirst en Norman Mailer. Er is niks heldhaftigs en romantisch aan oorlog, zelfs niet tussen Boer en Brit.


Een bekend predikant hoorde ik eens zeggen; als wij de ervaringen van onze voorouders gaan vergeten, zijn wij bereid dat hetzelfde zich nogmaals gaat herhalen. Hoeveel kinderen en ouderen weten al niet meer af van de Spaanse, Franse en de Boerenoorlog?


Moeten wij nu volgens Van As ook nog de Duitse oorlog maar vergeten? Ik ben blij dat onze kinderen nog naar christelijke oorlogsboeken kunnen grijpen. Ook zie ik niet zitten dat Kanis een brug is naar Hans, Hellmufe Kirst en Norman Mailer.
Wekerom  -  F. Hardeman jr.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.