+ Meer informatie

Vredesregeling Angola in zicht

1 minuut leestijd

WASHINGTON/LISSABON (AP) Een belofte van de Angolese regering om binnen 18 maanden algemene

verkiezingen te organiseren heeft de kans op een vredesregeling voor de burgeroorlog in de voormalige Portugese kolonie in zuidelijk Afrika aanzienlijk vergroot, zo hebben Amerikaanse zegslieden en woordvoerders van de Angolese opstandelingen gisteren gezegd.

„De vooruitzichten zijn beter dan ze ooit geweest zijn", verklaarde Jardo Muekalia, vertegenwoordiger van de Unita-verzetsstrijders in Washington. Een functionaris van het Amerikaanse ministerie van buitenlandse zaken zei dat er nog enkele moeilijke punten moeten worden opgelost, maar dat „een regeling een reële mogelijkheid is".

Vertegenwoordigers van de linkse regering en de Unita voeren met tussenkomst van Portugese, Amerikaanse en Sowjetrussische bemiddelaars onderhandelingen in de Portugese plaats Estoril. Bij de besprekingen is hoop ontstaan dat er in de komende vier tot zes weken overeenstemming kan worden bereikt over een wapenstilstand. Volgens berichten in de Portugese media heeft de Angolese regering ingestemd met een voorstel van de bemiddelaars tussen 1 september en 30 november 1992 verkiezingen te organiseren. Woensdag bevestigde een woordvoerder van het bemiddelaarsteam dat de regering en de men.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.