+ Meer informatie

Walesa wil rust

1 minuut leestijd

• WASHINGTON President Reagan zal de beroepsdiplomaat Deane Hinten benoemen op de gevoelige post van ambassadeur in El Salvador. Dit heeft het Witte Huis maandag meegedeeld. Hij wordt de opvolger van Robert White, die van zijn post werd ontheven nadat hij kritiek had geleverd op de nadruk die de regering-Reagan in haar beleid legde op Amerikaanse militaire hpip aan de Salvadoriaanse Junta.

„Voorzover het de Sovjet-Unie betreft, zij was en is de trouwe vriend en bondgenoot van socialistisch Polen". Walesa in Warschau deed een beroep op zijn tien miljoen leden tellende vrije vakcentrale met de autoriteiten alleen op de vuist te gaan wanneer al het andere faalt. „Laten wij confrontatie uit de weg gaan, al blijft zij mogelijk wanneer er geen andere weg meer is. Wij hebben een machtig wapen te onzer beschikking, maar wij zullen proberen op andere wijze te komen tot overeenstemming — niet door het verspreiden van angst en het uitputten van het volk'!, verklaarde hij.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.