+ Meer informatie

Betalen

2 minuten leestijd

„Nee, dat hebben we een keer gemerkt", zeg^t mevrouw Van der Kroon. „Mijn man was een keer niet thuis en ik zat achter, toen er iemand naar binnen stormde en zei dat de hele winkel vol rook stond. Ik ging direct kijken en inderdaad kolkte de rook vanuit het stookgat zo de winkel in. Ik wist niet zo gauw wat ik er aan moest doen, maar het leek me het beste het vuur er maar uit te scheppen. Die gloeiende boel moest natuurlijk onmiddellijk gedoofd worden, anders zou je brand krijgen. Toen kwam mijn man terug en die zag de ravage. We gingen op zoek naar de oorzaak en wat bleek nu? Een boze buurman, die een ontzettende hekel had aan het roet dat bij iedere schoonmaakbeurt zijn huis binnen

Problemen öiet mensen die niet wilden of konden betalen waren er bijna niet. „Nee hoor, dat viel best mee. Ze waren van ons afhankelijk hè. Het water konden ze niet ergens anders gaan halen, want de volgende waterstoker zat een paar straten verder. Het water zou dan koud geweest zijn, voor ze thids waren. Maar meer dan de helft van. alle klanten kocht alles op de pof. Aan het eind van de week, als vaOp ieder mud verdiende ik bij verkoop ongeveer 15 cent, zodat een hele morgen sjouwen me ƒ 2,85 opbracht. Later ben ik dat werk met een hondekar gaan doen en daarna ook nog met paard en wagen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.