+ Meer informatie

Ontvoerders van Cirillo dreigen met berechting

1 minuut leestijd

NAPELS — De Italiaanse linksextremistische organisatie „Rode Brigades" heeft laten weten dat zij de maandagavond in het gebied van Napels ontvoerde politicus Giro Cirillo zal berechten.

De 60-jarige christen-democraat die hoofd is geweest van het regionale bestuur van Campania, werd overmeesterd nadat hij met zijn kogelvrije auto naar huis in Torre del Greco was gereden. Zijn lijfwacht en zijn chauffeur werden doodgeschoten en zijn secretaris kreeg vier kogels in de benen. Cirillo werd meegenomen in een bestelwagen.

In een telefoongesprek met het Italiaanse persbureau ANSA werd duidelijk gemaakt dat de ontvoering diende ter ondersteuning van de door werkloosheid en dakloosheid getroffen slachtoffers van de aardbeving die Zuid-Italië eind vorig jaar trof.

Cirillo is thans verantwoordelijk voor stadsbouw en huisvesting in de regionale regering. Allang werd gevreesd dat hij ontvoerd zou worden. Bij huiszoekingen bij terroristen was zijn naam aangetroffen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.