+ Meer informatie

China pakt bijna 1000 vermeende sekteleden op

1 minuut leestijd

PEKING (ANP). De Chinese politie heeft bijna duizend aanhangers van een door Peking verboden religieuze groepering opgepakt. Dat meldden Chinese staatsmedia dinsdag.

Het gaat om aanhangers van de ”Kerk van de Almachtige God”. Zij geloven dat Jezus is teruggekeerd op aarde als Yang Xiangbin, de vrouw van oprichter Zhao Weishan.

De regering in China maakt al langer jacht op leden van de groepering, die wordt gezien als een illegale en kwaadaardige sekte. Volgens de Chinese autoriteiten gebruikt de sekte het christendom om leden te rekruteren voor criminele praktijken. Meerdere volgelingen zijn al veroordeeld voor de moord op een vrouw in een restaurant van McDonald’s in juni. De moord, die door leden van de groep zou zijn gepleegd, leidde in heel China tot protesten tegen de sekte, die van oorsprong uit de provincie Henan komt.

China startte in 2012 ook al een landelijke actie tegen de beweging nadat de leden ertoe hadden opgeroepen om „de Rode Draak”, de Communistische Partij in China, te vernietigen. Ook werden toen pamfletten verspreid waarin werd opgeroepen tegen de autoriteiten in opstand te komen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.