+ Meer informatie

Prachtig fotowerk in drie forse boeken over het fascinerende dierenrijk: katachtigen, roofvogels, krokodillen

2 minuten leestijd

Als we als kinderen ziek waren, kwam vaak "het dierenboek" uit de kast. Een dik boek over allerlei dieren in de wildernis. Het begon met een verhaal over een tijger en haar jongen, dat las ik altijd. Verder was het vooral plaatjes kijken; ik herinner me nog de foto van een miereneter met een superlange snuit. Kostelijk, zo'n boek. Moeder had geen kind aan je.
Dat soort boeken zijn er nog. Alleen veel uitgebreider. De serie "Fascinerend dierenrijk" heeft per diersoort al een boek nodig. Katachtige roofdieren, roofvogels en krokodillen en alligators worden elk in een kloek deel behandeld. De opzet is bij elk boek min of meer gelijk. Onvermijdelijk bij dit genre lijkt een aantal bladzijden over de evolutietheorie, ofwel de ontwikkeling van de diersoort. Vervolgens komen in vogelvlucht de verschillende dieren aan de orde die in dit boek beschreven worden, met een fraaie tekening in kleur. De informatie erbij is summier, maar wordt tot in detail uitgewerkt in de overige hoofdstukken. Die hoofdstukken zijn geïllustreerd met prachtige kleurenfoto's, vaak paginagroot.
Enkele voorbeelden daarvan vindt u op deze pagina's. Het hoofdstuk dat de relatie tussen katten/krokodillen/ roofvogels en kunst-mythologie-religie beschrijft (en laat zien) vind ik weinig relevant.

"Katachtige roofdieren". Roofvogels" en "Krokodillen en alligators" zijn uit het Engels vertaald en in Nederland uitgegeven door
M&P, Weert; 240 blz. per boek, prijs ƒ 99,- per deel.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.