+ Meer informatie

Wandelen blijft vrijetijdsbesteding nummer één

1 minuut leestijd

VOORBURG - De Nederlander gaat in zijn vrije tijd het liefst een stukje wandelen in de natuur. Ook het bezoeken van een restaurant of een disco of café scoort hoog. Cultuur opsnuiven in het museum of bij een concert kan de Nederlander het minst bekoren.

Dat blijkt uit cijfers over vrijetijdsbesteding die het CBS bekendmaakte. De natuur blijft favoriet. De helft van alle mensen ouder dan achttien jaar trekt minstens een keer in de maand de natuur in. Vooral hogeropgeleide volwassenen zoeken hun rust in de natuur. Nederlanders gaan vaker buiten de deur eten. Het bezoek aan een café, disco of een dansavond bleef de afgelopen vier jaar gelijk. Een op de acht volwassenen gaat wekelijks naar het café en bezoekt de disco of dansavond één keer in de maand. Maandelijks gaat bijna 10 procent naar de bioscoop.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.