+ Meer informatie

BELEM (AFP)

1 minuut leestijd

praten niet omdat hun eigenaren hun dat geleerd hebben, maar door de stress waar de dieren buiten hun natuurlijke omgeving aan bloot staan.

Dat heeft de Franse ornitholoog Jacques Vieillard gisteren gezegd in de Brazilaanse Amazonestad Belem.

ā€˛Papegaaien hebben een gemeenschapszin en ontwikkelen sterke groepsbanden. Het is niet omdat de vogels zo goed behandeld worden dat zij praten, maar omdat zij buiten hun habitat een vervanging zoeken voor hun onderlinge communicatie. Alleen daarom doen zij de stemmen van mensen na. In de natuur imiteren papegaaien geen andere vogels", aldus Vieillard tijdens het eerste Braziliaanse congres van omithologen.

De onderzoeken van professor Vieillard tonen aan dat de vogels hun zang gebruiken om te communiceren en om elkaar te herkennen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.