+ Meer informatie

Regio-Snippers

6 minuten leestijd

BUREN — De gemeente Buren heeft vooruitlopend op de rijkssubsidie, een krediet beschikbaar gesteld van 248.000 gulden voor de restauratie van de historische panden Kerkstraat 10, Herenstraat 8 en 10. De toekomstige bestemming van de panden is nog niet bekend.

ECHTELD — Zaterdag 3 juli zullen een aantal vrijwilligers in Echteld en omgeving, koekjes gaan verkopen. De opbrengst van deze koekjesactie is bestemd voor twee ontwikkelingsprojekten, die zijn aangenomen door het streekverband van de Hervormde diakoniën in de West-Betuwe. Het betreft de projekten Rantepao op Celebes van dr. Palemba en „Moeder en kind-zorg" van zr. Folkerts op West-Irian. Deze projekten zijn met zoveel zorg uitgekozen, dat men er zeker van js dat het geld op de goede plaats terechtkomt. De meeste diakoniën hebben het geld al ingezameld. De Echteldse diakonie hoopt, dat de bekendheid die aan de koekjesactie gegeven wordt, tot een goede verkoop zal leiden.

EINDHOVEN — Het tweejarige Marokkaanse meisje Saïda Abdel Kader uit Eindhoven is donderdagmiddag verongelukt, toen éen ijscowagen, waaronder zij speelde wegreed. Het ongeluk gebeurde voor de ouderlijke woning van het meisje in de Jan van Bildtstraat in Eindhoven. De ijscoventer had ijsjes verkocht en reed weg, zonder te hebben gezien, dat het kind onder de auto speelde. Het meisje was op slag dood.

GELDERMALSEN —B. en W. verzoekt de agrariërs scherpe controle op het opgeslagen hooi uit te oefenen. Wanneer men maar het geringste vermoeden heeft dat er broei gaat ontstaan wordt men dringend verzocht de politie of brandweer hiervan in kennis te stellen.

LEIDEN — De gemeenteraad van Leiden heeft staatssecretaris Klein, met klem verzocht, snel een beslissing te nemen over het, al dan niet doorgaan van de nieuwbouw van het Academisch Ziekenhuis (AZL). De raad nam deze week met 20 tegen 5 stemmen een motie van het PPR-raadslid Beijen aan, waarin om een spoedige beslissing wordt gevraagd.

LEIDEN — Prinses Beatrix en Prins Claus brengen 1 september een werkbezoek aan negen gemeenten in de Rijnstreek. Speciale aandacht tijdens dit bezoek krijgen te tuinbouw en de industrie. Op het programma staan enkele vaartochten om een goed beeld te krijgen van de recreatieve mogelijkheden in dit deel van Hollands Midden. De volgende gemeenten worden bezocht: Nieuwkoop, Ter Aar, Nieuwveen, Rijnsaterwoude. Warmond, Alkemade, Woubrugge, Leimuiden en Zevenhoven. In deze laatste gemeente zal prinses Beatrix het onlangs verbouwde gemeentehuis officieel heropenen.

MAASDAM — Op dinsdag 6 juli komt de raad van Maasdam in openbare vergadering bijeen. Door het college van b. en w. wordt een krediet van ƒ34.000,- gevraagd voor de aanleg van verlichtingsmasten in het nieuwe bestemmingsplan „Dorp en dijken", onderdeel oost. Voor het herbestraten en de aanleg van de trottoirs, in hetzelfde- bestemmingsplan wordt een krediet van ƒ250.000,- exclusief BTW gevraagd, terwijl voor het opnieuw asfalteren van de Sportlaan ruim ƒ 110.000,-nodig is.

MOORDRECHT — Op 94-jarige leeftijd is zondag jl. mevrouw Johanna Maria den Boer-Van der Velden, Moordrechts oudste inwoonster overleden. Mevrouw Den Boer werd op 31 december 1882 in Krimpen a.d. IJssel geboren. In dezelfde plaats is zij donderdagmiddag begraven. De laatste jaren woonde mevrouw Den Boer in het bejaardencentrum „Drost IJzerman Stichting". De oudste inwoner van Moordrecht is nu de heer Arnoldus van Riet die op 22 maart zijn 94e verjaardag vierde.

ROTTERDAM — Uit de Rotterdamse Coolhaven is woensdagavond het lijk gedregd van een onbekende man van 40 a 50 jaar oud. Het lijk verkeerde in verregaande staat van ontbinding. Het signalement van de man luidt: 1.72 m lang, kalend hoofd met een krans van zwart haar. De man droeg een groen, grijs, blauw gestreept overhemd, een spijkerbroek, zwarte sokken en schoenen. Een horloge en een gouden hanger met een zittend meisje. Hij had' ƒ 6,71 aan geld bij zich. De Rotterdamse politie wil graag weten wie de man is.

ROTTERDAM — De aangekondigde tariefsverhoging van het binnenhavengeld per 1 juli, wordt voorlopig uitgesteld tot 1 oktober. Deze maatregel houdt verband met liet onderzoek naar de mogelijkheid om een „veertiendagen tarief' in de verordening binnenhavengeld op te nemen. Deze bepaling is actueel nu langere wachttijden in de Rotterdamse ' haven bestaan dan indertijd bij de invoering van een nieuwe tariefstructuur kon worden voorzien.

TIEL — De Tielse binnenstad zal haar eerste parkeermeters krijgen. In de Gasthuisstraat, Vleesstraat, het Hoogeinde en op de Varkensmarkt zullen deze meters worden geplaatst. Het parkeergeld is op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag, verschuldigd van 8.00 tot 18.00 uur en op dinsdag van 8.00 tot 13.00 uur. Op donderdag echter is in verband met de koopavond de betaling verschuldigd van 8.00 tot 21.00 uur. Op zondag is er onvoldoende belangstelling om op deze plaatsen te parkeren, zodat dan op deze dag hier vrij geparkeerd mag worden.

VEENDAM — De 64-jarige M. F. K. uit Veendam is donderdag om het leven gekomen, tijdens zijn werk in de strokartonfabriek „De Vrijheid" in Veendam. Om 11 uur was K. voor het laatst gesignaleerd in het bedrijf. Toen hij maar niet tevoorschijn kwam, zette men een grootscheepse zoekactie in, die werd verricht door de politie en alle medewerkers van de fabriek. Omstreeks half vijf donderdagmiddag werd hij gevonden onder een baal geperste kranten van ongeveer 650 kg. De baal is door onbekende oorzaak op hem neergekomen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.