+ Meer informatie

Vroegboekkorting

4 minuten leestijd

Hoverspeed, de snelste ferry over het Kanaal (Oostende-Dover in ongeveer 2 uur en Calais-Dover in minder dan een uur), biedt de echte vroege vogels tot 50 procent korting op de bestaande prijzen die zijn opgenomen in de huidige brochures. De tarieven gelden voor het hele jaar 2003 (ook in het hoogseizoen), mits er voor 31 januari 2003 is geboekt. De tarieven op de route Oostende/Calais-Dover zijn dan voor een 5-dagenretour vanaf 145 euro en voor een standaardretour vanaf 205 euro. De korting geldt voor een overtocht met een auto tot vijf passagiers. Sharon Aardema, salesmanager Nederland bij Hoverspeed: "Deze hoge korting bieden wij speciaal aan personen die het initiatief nemen om vroeg te boeken. Zowel zakelijk als privé is er een vaste groep reizigers die weten dat zij een- of meer keren de oversteek maken. Vooral onze vaste passagiers doen wij hier een plezier mee, maar we zijn ook altijd blij nieuwe early birds te zien." Reserveren kan gratis via 00800-12111211 of www.hoverspeed.com.

Black & White Trail

De "Black & White Village Trail" werd in 1988 uitgestippeld en is sindsdien een van de populairste toeristische attracties van Herefordshire. De cirkelvormige route in het Hart van Engeland is 64 kilometer lang, keurig bewegwijzerd met bruinwitte bordjes en voert langs knusse vakwerkdorpen en de marktplaatsen Leominster en Kingston. De bijbehorende beschrijving plus overzichtskaart van het traject is voor 75 pence nu ook in het Nederlands verkrijgbaar bij de lokale VVV's.

Fachwerkstrasse

Na ongeveer tien jaar is de organisatorische opbouw van de Deutsche Fachwerkstrasse, een ongeveer 2000 kilometer lang toeristisch traject tussen de Elbe en het Zwarte Woud, in grote trekken klaar. Ruim 100 gemeenten, verdeeld over negen regio's, zijn inmiddels lid van het overkoepelende samenwerkingsverband, dat aandacht vraagt voor de fraaie vakwerkcultuur in Duitsland. Een nieuwe folder toont alle routes per regio. Op de achterkant van de kaart worden de verschillende plaatsen langs de diverse trajecten beschreven en wordt tevens uitleg gegeven over de vakwerkarchitectuur die er is te bewonderen. De brochure "Deutsche Fachwerkstrasse - Gesamtübersicht der Regionalstrecken" is te bestellen via 0049-66143680 of www.deutsche-fachwerkstrasse.de.

Lichtjestour

Rotterdam Industrieel Toerisme is weer begonnen met de "Lichtjestour". Tot en met 14 maart rijdt iedere vrijdagavond een luxe touringcar vanuit het centrum van de Maasstad, via de Europoort naar de landtong van Rozenburg en via de Van Brienenoordbrug langs de "mooiste skyline van Nederland" weer terug. Allerlei lichtjes geven de wereldhaven 's avonds een sprookjesachtig uiterlijk. Een gids begeleidt de bijna tweeënhalf uur durende tour. De prijs bedraagt 12 euro per persoon. Informatie en reserveren: 0900-1410.

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is een van de groeiende toeristische bestemmingen van dit moment. Dit blijkt uit cijfers die Mahammed Valli Moosa, minister van Milieu en Toerisme, onlangs presenteerde. Ten opzichte van juli 2001 gingen in juli 2002 bijna 8 procent meer toeristen vanuit Nederland naar zijn land. Vanuit Europa lag dat percentage zelfs 6 procent hoger. Dat het toerisme meer en meer toeneemt, komt volgens de bewindsman doordat Zuid-Afrika steeds veiliger wordt en daarnaast ook nog betaalbaar is.

Porseleinschat

Na een omvangrijke renovatie en herinrichting van de expositieruimten kan het publiek de wereldberoemde porseleinschat in het Zwinger van Dresden weer bewonderen. De stad aan de Elbe beschikt over de belangrijkste en grootste keramische verzameling ter wereld. Onder de 20.000 afzonderlijke objecten bevinden zich voorwerpen uit de Chinese Ming-dynastie en topstukken uit de beroemde fabriek van Meissen in Dresden. De renovatie van de tentoonstellingsruimten nam drie jaar in beslag en had ten doel de 300 jaar oude verzameling op een betere manier te presenteren. De historische omgeving past nu prachtig bij de vele waardevolle stukken. Dresden dankt de beroemde verzameling aan August de Sterke, keurvorst van Saksen en koning van Polen, die zijn hartstocht voor de kostbare en breekbare schatten zelf ironisch omschreef als een "maladie de porcelaine" (porseleinziekte). In 1721 omvatte zijn collectie al zo'n 14.500 objecten - voornamelijk afkomstig uit China, Japan en het naburige Meissen. Meer informatie: 0049-3514914622 of www.staatl.kunstsammlungen-dresden.de.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.