+ Meer informatie

Geluidsarchief in Gelderland

1 minuut leestijd

ARNHEM — Als eerste provincie van ons land is Gelderland begonnen aan de bestudering van de mogelijkheid een geluidsarchief op te zetten. Een daarvoor in het leven geroepen commissie hééft aan Gedeputeerde Staten een voorstel gedaan bij de staten een krediet van enkele duizenden guldens te vragen.

De Gelderse commissie denkt te beginnen aan het interviewen van voor Gelderland belangrijke personen. Men is OD het idee gekomen doordat de laatste jaren veel informatie niet meer op schrift wordt vastgelegd. Veel zaken worden telefonisch afgedaan, waardoor de historici minder materiaal voor handen hebben.

Volgens de provinciaal kontaktfunctionaris J. T. Ganzebrink, voorzitter van de commissie, as er een groot aantal mensen in de provincie die belangwekkende zaken te vertellen hebben op alle mogelijke gebieden van het provinciale leven.

Gelderland zal zijn archief ongeveer opzetten naar het voorbeeld van Rotterdam. Deze stad en ook Amsterdam zijn al vrij ver met de ontwikkeling van epn archief van geluidsbanden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.