+ Meer informatie

Dales geeft brief over reorganisatie

1 minuut leestijd

DEN HAAG - Minister Dales van binnenlandse zaken heeft gisteren onder druk van de Tweede Kamer de brief ter inzage overhandigd die de dertien secretarissen-generaal van de ministeries aan het kabinet hadden geschreven over hun verontrusting met betrekking tot de reorganisatie van de rijksdienst.

Dales weigerde vorige week de uitgelekte brief, die op 8 november is geschreven, aan de Kamer te geven. Zij vond de brief „niet opportuun". In het korte kamerdebatje bleek gisteren dat zelfs de woordvoerders van de coalitiefracties CDA en PvdA weliswaar begrip hadden voor het standpunt van de minister, maar haar in haar weigering niet steunden.

De minister maakte het zichzelf gisteren nog moeilijk, door in het debat haar weigering te beargumenteren met de opmerking dat zij geen zin had om „fuss met fuss te beantwoorden". Het Engelse woord „fuss" betekent: onnodige drukte, poeha of overdreven ophef. Dales gaf daarmee te kennen dat volgens haar de Kamer zich voor niets had druk gemaakt.

Deze wat denigrerende opmerking kwam haar op felle interrupties van de WD- en Groen Links-fracties te staan. „De vraag van de Kamer is geen fuss", aldus de VVD'er Linschoten. „De Kamer vindt die vraag relevant". Terwijl de bewindsvrouwe probeerde zich te verweren, sloot kamervoorzitter Deetman het debat met de opmerking dat „een vraag van de Kamer nimmer van het woord fuss kan worden voorzien".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.