+ Meer informatie

„Taldift 4" te water bij Verolme Heusden

Bestemd voor Smit Tak Rdam

2 minuten leestijd

HEUSDEN — Zaterdag had onder de klanken van het Wilhelmus op de Verolme Scheepswerf in Heusden de

In september 1981 zal de bok die in aanbouw is voor Smit Tak Internationaal Bergingsbedrijf opgeleverd worden. De „Taklift 4", lengte 82,75 meter, breedte 28,25 meter en holfe 7 meter kan tot een hoogte van 50 meter een hijslast verwerken van 1600 ton. Maar voorzien van een zogenaamd „fly-jiw" kan nog 300 ton tot 100 meter hoogte

stapelloop plaats van de
-,,-,j£ jLii worden gehesen. Met behulp van een

grootste ZellVarende bok ter wereld de Taklift 4". De
dagochtend in het Dijkzigtziekenhuis in , Rotterdain overleden aan een overdosis heroïne. De man virerd in zorgwekkende toestand gevonden in een woning in Rotterdam, aldus een mededeling van de politie.

speciale bergingstakel kan het totale hefvermogen worden vergroot tot 2000
ton. De drijvende bok heeft een accommodatie voor 30 bemanningsleden.

Het eerste werk of de eerste klus voor de „Taklift 4" is het plaatsen van de dorpels, voor de pijlers van de stormvloedkering in de Oosterschelde. Op de nu vrijgekomen helling wordt binnenkort de kiel gelegd voor de eerste produktentanker van Shell. Op de andere helling is inmiddels de kiel gelegd voor een drijvende graanelevator, welke zal worden gebouwd in samenwerking met machinefabriek Brabant te Zevenbergen in opdracht van Brain Wave BV in Rotterdam. Op deze helling is tevens in aanbouw een nieuwe 12.000 ton bulkcarrier voor Stephenson Clarke te Londen. De werf in Heusden is daarmee tot eind 1982 goed van werk voorzien.

TEUGE Direct na het oppikken van een reclamesleèp is dit vliegtuigje van het type Cessna zaterdag in Teuge neergestort. De piloot raakte hierbij licht gewond en werd opgenomen in het ziekenhuis. Over de oorzaak van de crash kon men bij Central Air Teuge, de eigenaar van het toestel, nog geen mededelingen doen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.