+ Meer informatie

Rotterdam krijgt kostbare collectie Van Beuningen

1 minuut leestijd

ROTTERDAM - De waardevolle collectie historische gebruiksvoorwerpen die H. J. E. van Beuningen door de jaren heen heeft verzameld, komt binnenkort eindelijk in het bezit van de gemeente Rotterdam. De collectie omvat een groot aantal zeer zeldzame bodemvondsten, vooral uit de periode van de IVIiddeleeuwen tot de achttiende eeuw.

De collectie is nooit getaxeerd, maar is volgens adjunct-directeur J. R. ter Molen van het Rotterdamse gemeentelijk museum Boymans-Van Beuningen „vele miljoenen waard". Van Beuningen, een achterneef van de vooroorlogse havenbaron wiens naam aan museum Boymans-Van Beuningen is verbonden, had zijn collectie al in 1981 aan de gemeente willen schenken. Hij verbond aan die schenking echter de voorwaarde dat de gemeente een nieuwe expositieruimte voor deze collectie in Boymans-Van Beuningen zou bouwen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.