+ Meer informatie

Kanaaltunnel pas in 1994 operationeel

1 minuut leestijd

LONDEN (KRF/DPA) - De Kanaaltunnel, die Groot-Brittannië met Frankrijk verbindt, zal pas In de lente van 1994 volledig operationeel zijn. De officiële opening zal wel volgens schema in juni 1993 plaatsvinden.

Dat heeft sir Alastair Morton, president van Eurotunnel (de onderneming die de tunnel gaat exploiteren), gisteren in Londen verklaard.

Vertraging is opgetreden in verband met noodzakelijke aanpassing van branddeuren in de nog te leveren rijtuigen. De onderneming hoopt bij de start van het vervoer door de tunnel, in oktober 1993, over voldoende materieel te beschikken.

Door de vertraging zal Eurotunnel voor het jaar 2000 geen dividend uitkeren. Dat is één jaar later dan in eerste instantie werd voorzien. De totale kosten die zijn gemoeid met de bouw van de tunnel raamt Eurotunnel momenteel op 8,05 miljard pond (ƒ 26,4 miljard). Vorig jaar november sprak topman Morton nog van 7,61 miljard pond (ƒ 25 miljard).

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.