+ Meer informatie

Meer levenactiviteiten blijft doel voor Ennia

2 minuten leestijd

AMSTERDAM/DEN HAAG — Ennia (verzekeringen) heeft de plannen tot sterke uitbreiding van de levensverzekeringsactiviteifÈn in het buitenland vorig jaar nog niet kunnen uitvoeren. Wel is op bescheiden schaal een begin gemaakt met het bewerken van enkele gebieden. Daarbij wordt gebruik gemaakt van bestaande contacten van Rel buitenlandse schadeverzekeringsbedrijf.

De internationale activiteiten op lePprKfp fnvp vengebied maken nu nog maar 5 pet van M^Ki^iKjuüK ^gj jjjjgg, yjj_ ^jg ^p schadegebied spelen zich al voor de helft in het buitenland af. Toch is Ennia niet bang in het buitenland de boot te missen. Men is weliswaar achtergebleven met internationalisatie in vergelijking met Nederlandse collega's maar Ennia is ook later als concern ontstaan. Men heeft trouwens nog wel potjes op het vuur, zo werd tijdens de presentatie van het jaarverslag gezegd.

Ennia heeft volgens drs. J. F. M. Peters van de raad van bestuur een goed jaar achter de rug. De geconsolideerde omzet steeg met 14.8 pet van ƒ2144,7 min tot 2461,2 min. De nettowinst nam toe met 23.5 pet van ƒ79.7 min tot ƒ 98,4 min. Voorgesteld wordt het dividend vast te stellen op ƒ8,75 (v.j. ƒ8,25). Gezien het interimdividend van ƒ4 bedraagt het slotdividend ƒ 4,75, die desgewenst kan worden vervangen door een uitkering van ƒ 0,80 in agio-aandelen.

OMZETGROEI

Het ziet er niet naar uit dat de economische ontwikkeling op korte termijn een gunstige wending zal nemen. De druk op het produktieniveau van de activiteiten zal daarom ongetwijfeld aanhouden. Desondanks verwacht het bestuur een verder omzetgroei in binnenen buitenland. Op basis van de nu beschikbare gegevens valt ver het lopende jaar een iets hogere winst te voorzien dan over 1980. Het aandelenkapitaal zal echter verder toenemen door het dividend in aandelen en door conversie van obligaties, samen maximaal 10 pet. In verband daarmee wil Ennia geen uitspraak doen over de ontwikkeling van de winst per aandeej. Emissie van nieuwe aandelen ligt niet in het voornemen. Het levensverzekeringsbedrijf van Ennia deed het vorig jaar weer goed. In de schadeverzekeringssector was sprake van een verder herstel. De sector andere activiteiten (onder ^jmeer rekreatie) raakte in 1980 voor ƒ2,5 miljoen in de rode cijfers (winst 1979: ƒ 4,3 miljoen). Voor deze activiteiten worden nog wel enkele moeilijke jaren verwacht. Te voorzien valt, dat het aandeel van deze sector in de omzet van het concern zal dalen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.