+ Meer informatie

Subsidie sportraad stuit op bezwaren

1 minuut leestijd

ARNHEM — De fracties van de SGP en GPV hadden woensdag in de Gelderse Staten principiële bezwaren tegen verhoging van de subsidie aan de Gelderse sportraad. GS vonden uitbreiding met een tweede consulent nodig en wilden daarom het totale subsidiebedrag verhogen tot een totaal van 220.000 gulden. De heer H. Frens (SGP) stelde, dat de overheid zich niet moet bemoeien met sport in het algemeen, terwijl zijn fractie en die van het GPV ook principiële bezwaren hadden tegen de werkzaamheden van de provinciale sportraad. Hij waarschuwde GS ook voor de financiële consequenties die deze subsidie heeft voor de provincie, nu en in de komende jaren. Nu het steeds slechter gaat met de financiële positie van Gelderland, stelde hij voor om een lijst samen te stellen met instellingen die niet voor subsidie in aanmerking komen". Ben van deze instellingen die boven aan de lijst zouden kunnen komen is de sportraad wel", aldus de heer Frens.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.