+ Meer informatie

Nieuwe telefoonkabel

1 minuut leestijd

Tussen Groot-Brittannië en Canada is een nieuwe onderzeese telefoonkabel in gebruik genomen, die het aantal telefoonlijnen tussen Europa en Noord-Amerika meer dan verdubbelt. De kabel — „CANTAT-2" is vervaard^d in Groot-Brittannië door Standard Teleprones and Cables, een Engelse zustermaatschappij van de Nederlandsche Standard Electric Maatschappij, in opdracht van de Britse posterijen en Canadian Overseas Tdecommunication Corporation. De nieuwe kabel voorziet in 1.840 telefoonlijnen in beide richtingen; de zeven al eerder gelegde kabels voorzien in 1.555 telefoonlijnen tussen Europa en Noord-Amerika. Voor het vervaardigen van de kabel voor het 2.800 zeenujlen lange traject werd 7.000 ton gegalvamseerd staal, 6.000 ton polyethyleen en 600 ton koper gebruikt. ()p regelmatige afstanden zijn in totaal 504 speciale electronisch versterkers en effenaars in de kabel aangebracht, die zonder onderhoud meer dan 20 jaar lang hun vrerk op de oceaaidiodem zullen moeten doen.

Op de foto: het aan boord brengen van een onderzeese telefoonkabel. Een aantal bemanrangsleden 1^ de kabel in zijn juiste positie in de tanks van het kabellegschip. Dit gebeurt met een snelheid van circa 5.000 meter per uur.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.