+ Meer informatie

AbvaKabo: In zorgsector dreigt groot conflict

1 minuut leestijd

UTRECHT (ANP) - De FNVbond AbvaKabo bereidt zich voor op een groot conflict in de zorgsector (500.000 werknemers). Als het kabinet voor verbetering van de arbeidsvoorwaarden in deze sector niet met geld over de brug wil komen, dreigen er langdurige, harde acties waarbij ook stakingen niet worden uitgesloten, aldus een woordvoerder van de AbvaKabo gisteren.

Het topkader van de bond in de gezondheidszorg stelde gisteren de cao-eisen vast voor de nieuwe cao in het ziekenhuiswezen, met 200.000 werknemers de grootste cao in de zorgsector. Het kader wil onder meer een loonsverhoging van 4,5 procent.

Daartegenover heeft het kabinet in feite niets te bieden. Minister De Vries (Sociale Zaken) biedt een loonsverhoging van 3 procent op voorwaarde dat het pensioenfonds PGGM de premies met 4 procent zou verlagen. Maar nu het pensioenfonds daar niets voor voeh (evenmin als de vakbonden) is de ruimte voor verbetering van de arbeidsvoorwaarden volgend jaar zo goed als nihil, verzucht de AbvaKabo. „Ondanks fraaie afspraken en convenanten dreigt de zorgsector het kind van de rekening te worden. Wat het kabinet met de ene hand geeft, pakt men met de andere hand weer net zo hard af", aldus de vakbondswoordvoerder.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.