+ Meer informatie

Zwarte gaten

1 minuut leestijd

Rijp, gestrooid als witte as. Ik ga op zoek naar konijneholen. AUes is wit, behalve die zwarte gaten waarin konijnen elkaar warm houden. Waarom ben ik zo geïnteresseerd in deze holen? Nou, boven zo'n hol zijn speciale luchtstromen en temperaturen. Als gevolg van deze bijzondere omstandigheden bevriest water boven deze holen tot aparte ijskristallen. Als ik de grote foto (boven) zonder rijp zou maken, dan ziet u alleen dat ene smalle grassprietje. Al het wit is bevroren water uit de lucht. En dan ziet u slechts één van de duizenden soorten ijskristal. De schepping is ongelooflijk afwisselend. U begrijpt dat niet alleen een konijn belangstelling voor zwarte gaten heeft...

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.