+ Meer informatie

Amsterdamse taxicentrale geeft verzet tegen treintaxi op

1 minuut leestijd

De Treintaxi en de Amsterdamse Taxicentrale gaan waarschijnlijk dit jaar nog praten over de invoering van de treintaxi in de hoofdstad. Dat zei directeur D. Grijpink van de Amsterdamse Taxicentrale vanmorgen.

Concrete plannen over de invoering van de treintaxi, een initiatief van de Nederlandse Spoorwegen, zijn er nog niet. Wel heeft de centrale de Treintaxi laten weten te willen samenwerken. ,,De bal ligt nu bij de Treintaxi", aldus Grijpink.

De Amsterdamse taxirijders hebben lange tijd, evenals hun collega's in andere grote steden, de invoering van de veel goedkopere treintaxi weten tegen te houden. Een rit met een zo'n taxi kost momenteel zes gulden per persoon. Treintaxi's vervoeren verscheidene personen tegelijkertijd naar verschillende adressen.

Volgens Grijpink, die begin dit jaar aantrad, heeft er een cultuuromslag plaatsgevonden. ,,Wij zijn lang conservatief geweest en waren bang voor het onbekende", meent Grijpink. ,,Er wordt nu veel zakelijker gekeken".

Het verzet tegen de komst van de treintaxi was volgens Grijpink op bestuursniveau al eerder opgegeven. Overigens verwacht hij niet dat alle chauffeurs blij zijn met de treintaxi. ,,Sommigen denken vast: waar is die Grijpink mee bezig". Om de chauffeurs enigszins tegemoet te komen stelt hij wel als voorwaarde dat de treintaxi's niet bij het Centraal Station mogen staan, omdat de meeste ritjes hier beginnen en eindigen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.