+ Meer informatie

Geranium

1 minuut leestijd

Mijn geraniums krijgen altijd gele bladeren, wat is er aan te doen? Ook heb ik veel luis in de kamerplanten. V/at kan men daar aan doen? Antwoord - De geraniums zijn waarschijnlijk aangetast door verwelkingsziekte. Het zijn vermoedelijk oudere planten, dit is niet door vraagsteller gezegd, maar wel aannemelijk. Het allerbeste is om deze planten weg te doen, er zijn nu volop nieuwe planten te koop en ook soms betere en mooiere soorten. Zorgt u echter bij alle geraniums dat ze geen wateroverlast hebben, bij zeer felle zon kan schermen wel nuttig zijn om vergeling te voorkomen. Luisbestrijding is geen probleem; er zijn goede middelen in de handel, o.a. Pokonplantenspray, niet chemisch. Verder de piantpin, deze steekt men in de potgrond. En wil men een huismiddel gebruiken: plm. 10 gram spiritus en 10 gram gele of groene zeep (jgeen waspoeder) op 1 liter water, goed gemengd over de planten spuiten, dit moet wel regelmatig worden herhaald.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.