+ Meer informatie

„Au revoir^

1 minuut leestijd

PABUS — De successen opsommende van zijn zevenjarige presidentschap en afsluitende met een „tot weerziens" beeft president Valery Giscard d'Estaing dinsdag in een radio- en televisietoespraak afscheid genomen van bet Franse volk.

„U hebt mij de waardevolste zaken van de Franse sameleving toevertrouwd: vrede, vrijheid en onze instellingen. Ik heb erover gewaakt en zij worden u op het ogenblik van mijn afscheid ongeschonden teruggegeven", verklaarde Giscard d'Estaing. Van nu af aan zal hij zich ter beschikking houden, mocht Frankrijk hem weer nodig hebben.

De aftredende president vroeg het Franse publiek de wonden die de politieke, strijd geslagen hebben, te vergeten en zich aan te sluiten bij de goede wensen die hij als eerste wil aanbieden aan degenen, die gekozen zijn".

Ook al is de gewenste voorspoed voor Frankrijk nog niet verwezenlijkt, zei Giscard d'Estaing, in de zeven jaar van zijn bewind is de frank hard gemaakt, het tekort op de begroting ingelopen en de sociale-verzekeringsbalans hersteld. Met een „tot ziens" besloot bij zijn afscbeistoespraak.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.