+ Meer informatie

Maak zelf een geschenkdoosje

2 minuten leestijd

Een leuk ingepakt cadeautje ziet er extra feestelijk uit. Sommige dingen hebben echter een vorm waar je moeilijk keurig strak een papiertje omheen kunt doen. Dan is het handig als het voorwerp eerst in een doosje wordt gestopt. Zulke doosjes kun je zelf maken met de bouwplaten van "Exclusieve geschenkdoosjes". Dat is een boek waarvan de bladzijden uit bouwplaten bestaan. Die hoeven niet meer geknipt te worden: ze worden uit de bladzijde 'geduwd'. Er kunnen in totaal 22 doosjes van worden gemaakt. Die zijn trouwens zo mooi om te zien dat ze eigenlijk niet meer ingepakt hoeven te worden. Er zijn vierkante, ronde, piramide- en hartvormige, zeshoeken en obelisken, in allerlei kleuren en met verschillende motieven. De motieven hebben één ding gemeen: ze doen oosters aan. Meestal staan bloemen en/of vogels model. De patronen en motieven zijn van de 19e-eeuwse vormgever/ schilder William Morris. De laatste tien pagina's van het boek geven instructies voor het in elkaar zetten van de verschillende doosjes. "Exclusieve geschenkdoosjes" met motieven van William Morris; uitg. M&R Weert; 48 blz., f 32,50.

Kindercadeautjes verpakken
Sommige kinderen scheuren het pakpapier zo snel mogelijk van hun cadeautje. Maar er zijn er ook die millimeter voor millimeter het plakbandje lospeuteren. Voor die laatste categorie is het geen verspilde moeite als het presentje origineel wordt ingepakt. Voorbeelden voor leuke verpakkingen staan in "Cadeautjes verpakken voor kinderfeestjes", een klein hobbyboekje. Er staan doosjes en zakjes in, maar ook 'figuren', zoals een beertje en andere dieren, een hart, papieren blokken in een blokkendoos (die ook gebruikt kunnen worden om te bouwen). En natuurlijk ideeën om een 'simpel' doosje te versieren. Een groot patronenblad zit bij het boekje, zodat beren, huisjes, harten en dergelijke zonder al te veel problemen gemaakt kunnen worden. Met zo'n boekje bij de hand kunnen de kinderen op het feestje trouwens ook gemakkelijkbezig gehouden worden. "Cadeautjes verpakken" door Cornelia Netolitzky;
uitg. La Riviere & Voorhoeve, Kampen; 30 blz. f 14,90

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.