+ Meer informatie

Specialisten protesteren met lesstop

1 minuut leestijd

UTRECHT (ANP) - De medisch specialisten in de acht academische ziekenhuizen geven vandaag en morgen geen onderwijs aan studenten. De onderwijsstop maakt deel uit van acties voor een betere beloning die vorige maand zijn begonnen.

Op woensdag 27 november volgt weer een landelijke zondagsdienst zoals die op 1 oktober is gehouden. Dat hebben de Landelijke Vereniging van Artsen in Dienstverband (LAD) en de Orde van Medische Specialisten (OMS) gezegd. Zij willen de besturen van de academische ziekenhuizen ertoe brengen de arbeidsvoorwaarden te verbeteren.

Een betere beloning moet voorkomen dat artsen de academische ziekenhuizen de rug toekeren en kiezen voor een algemeen ziekenhuis, waar de salarissen hoger zijn. Nu al zijn er veel vacatures in de academische ziekenhuizen. Daardoor staan volgens de specialisten de kwaliteit van de medische zorg, het onderzoek, het onderwijs en de opleiding onder druk.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.