+ Meer informatie

Minder gas gebruikt

1 minuut leestijd

DEN HAAG — De Nederlandse Gasunie heeft in het eerste kwartaal van dit jaar minder aardgas afgezet dan in het eerste kwartaal van het vorige jaar. De totale verkopen bedroegen 29,2 miljard kubieke meter, wat twee procent minder was dan in de eerste drie maanden van 1976. Zowel de verkopen in Nederland alsde exportverkopen vertoonden een daling van twee procent. De gasdistributiebedrijven in ons land namen negen procent minder af, maar de verkopen aan de industrie stegen met drie procent en die aan de elektriciteitscentrales met dertien procent,

In maart jl. bleven de totale gasverkopen (9 miljard kubieke meter) tien procent onder het peil van het vorige jaar. De binnenlandse afzet daalde 12 procent en de export was 7 procent kleiner dan in maart 1976. De gasdistributiebedrijven namen in maart 20 procent minder af dan verleden jaar.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.