+ Meer informatie

Papendrecht sloopt oude panden

1 minuut leestijd

PAPENDRECHT - Met twaalf tegen zeven stemmen heeft de gemeenteraad van Papendrecht gisteren besloten lot sloop van de panden Bosch 93, 95 en 97. In een afgelopen dinsdag verschenen rapport over de dijkbebouwing van Papendrecht staat echter juist dat aan deze panden „een zekere mate van beeldbepalend karakter kan worden toegekend". Een aantal raadsleden vond het dan ook „meer dan verdrietig" dat dit stukje oud-Papendrecht tegen de vlakte moet.

De coalitiepartijen PvdA en CDA waren voorstander van de door B en W voorgestelde sloop. Het voornaamste argument van J. A. van der Ploeg (CDA) was dat de desbetreffende panden niet in hun omgeving passen omdat zij een heel andere architectuur hebben dan hun omgeving. Zijn voorstel was dan ook: slopen en nieuwbouw in een meer eigentijdse architectuur.

De oppositie was het daar niet mee eens, omdat juist dergelijke oude panden de sfeer van het dorp bepalen en zorgen dat het fiiet ontaardt in een „steenwoestijn". Bovendien zijn de te slopen panden op geen enkele manier tegenstrijdig mefde stedebouwkundige invulling van de gemeente, zodat er eigenlijk geen enkel redelijk argument voor sloop te bedenken valt.

Bij de tegenstanders van de sloop speelde ook een belangrijke rol dat zich al een aanstaande koper van de panden heeft gemeld, die voor 2,5 ton tot koop wil overgaan. De gemeente zou dus kunnen verdienen en bovendien de vrije dijkbebouwing handhaven.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.