+ Meer informatie

Onverminderde strijd in Somalië

1 minuut leestijd

MOGADISJOE - Een internationaal team van de medische, hulporganisatie Artsen zonder Grenzen heeft gisteren de door een burgeroorlog geteisterde Somalische hoofdstad \Iogadisjoe noodgedwongen verlaten.

Het werken was het team onmogelijk geworden door de aanhoudende gevechten tussen de rebellen en het regeringsleger, aldus een bekendmaking van Artsen zonder Grenzen in Brussel.

De opstandelingen in Somalië hebben dinsdag de vliegtuigbasis Baidoha nabij de hoofdstad Mogadisjoe ingenomen, waar "HawkHunter"-gevechtsvliegtuigen van de regering zijn gestationeerd. Dit is vernomen uit betrouwbare bronnen in de Keniase hoofdstad Nairobi.

Na een schotenwisseling namen gewapende personen dinsdag bezit van het vliegveld en de basis 160 kilometer ten noordwesten van de hoofdstad, aldus dezelfde bronnen. Niet werd vermeld tot welke groepering de opstandelingen behoren. In het gebied opereert het Somalisch Patriotisch Front (SPF) onder leiding van kolonel Omar "Cheiss", lid van de Ogadenclan en voormalig commandant van het noorden, die is overgelopen naar de opstandelingen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.