+ Meer informatie

Motie over openbaar vervoer aangehouden

B enw Brakel komen met advies

1 minuut leestijd

^^^^^^^^^^^^^^^^ BRAKEL — Tijdens de donderdagavond gehouden raadsver"^^^^^^^^S^ïSSg^**^^*™ gadering werd een door de PvdA ingediende motie behandeld be-

J vanRiil

Verder werd gesteld dat b en w vooral ject te krijgen. Burgemeester Harrein verband met de slechte openbare ver- wijn zei volkomen achter deze motie te voersmogelijkheden in Aalst en Poede-- staan aangezien het openbaar streekroijen op korte termijn een commissie moeten instellen die onderzoekt op welke wijze een buurtbusproject gerealiseerd kan worden. De gemeente zal volgens de motie de financiële gevolgen in eerste instantie voor haar rekening moeten nemen, met name de voorbereidingskosten en de aanschaf van een buurtbus. Zo spoedig mogelijk moet dan getracht worden via het Rijk en provincie financiële steun voor dit provervoer niet optimaal is in de gemeente Brakel. We moeten echter denken aan de financiële consequenties die een dergelijk project met zich meebrengt, aldus de heer Harrewijn. Verder zei burgemeester Harrewijn dat een en ander in regionaal verband bekeken moest worden en stelde voor geen nieuwe commissie in te stellen, maar een en ander besproken moet worden in een reeds bestaande commissie. De heer Hackert (WD) stelde voor eens bij andere gemeenten te informeren daar er verschillende vormen zijn die in het openbaar vervoer verbetering kunnen aanbrengen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.