+ Meer informatie

Buschauffeur door middel van traangas beroofd

1 minuut leestijd

AMSTERDAM Vijf onbekenden hebben een Amsterdamse buschauffeur In zijn bus beroofd met gebruik van traangas. Door de consternatie die de beroving veroorzaakte, werd een man gewond aan de voet. De politie heeft dit gisteren meegedeeld.

De overvallers spoten traangas in de bus toen deze op de Amstelveense weg reed. De buschauffeur moest daardoor stoppen. Hij deed onmiddellijk de deuren open, zodat de passagiers konden uitstappen. Omdat hij de bus een eindje verder langs de weg wilde parkeren, sloot hij de deuren weer, waarna hij optrok.

Door de consternatie merkte hij volgens de politie echter niet dat een man met zijn been tussen de deuren vastzat. Het slachtoffer werd enkele meters meegesleurd, totdat de chauffeur er door omstanders op werd gewezen. Hij stopte en opende de busdeuren weer. Op dat moment echter stormden vijf mannen naar binnen. Ze sloegen en schopten de chauffeur en beroofden hem van tweehonderd gulden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.