+ Meer informatie

Lyceumkwartier Zeist krijgt 400 woningen

WD neemt minderheidsstandpunt in

2 minuten leestijd

ZEIST — De gemeenteraad van Zeist is na een langdurig debat maandagavond akkoord gegaan met het voorstel van het college van B en W om in ontwerp-bestemmingsplan Lyceum kwartier de bouw van 400 woningen moger lijk te maken. Tegen het voorstel stemde de fractie van de VVD, die met de beide wethouders een minderheidsstandpunt inneemt in het college. Ook de PPR/PSP/EVP was tegen het voorstel.

Er worden in de toekomst woningen gebouwd in verschillende prijsklassen, van 150.000 gulden (40 procent) tot 200.000 gulden (40 procent) en boven de 200.000 gulden en hoger (20 procent).

Volgens dr. F. W. J. Huijgen (VVD) krijgt het Lyceumkwartier te veel woningen en wordt het karakteristieke van de wijk daardoor aangetast. Huijgen steunde de zienswijze van zijn wethouders om in totaal 340 woningen te bouwen. In dit aantal moesten dan ook nog appartementsgebouwen komen.

A. A. H. Wachter (P*dA) vond dat de Zeister raad opnieuw voor een pijnlijke beslissing stond, namelijk om wel of niet een stuk groen op te offeren voor woningbouw. Volgens hem dient zorgvuldig gebouwd worden in dit gebied.

Volgens het SGP/GPV/RPF-raadslid drs. J. de Wolf was het voor zijn fractie niet belangrijk hoe veel woningen er in het gebied werden gebouwd, maar wel waar deze komen. De Wolf wilde dat het karakter van het gebied in stand blijft en wees op het leergeld dat werd betaald met betrekking tot het gebied Mooi Zeist, waar van het bosgedeelte niets meer is terug te vinden.

CDA'er D. van Amerongen vond het voorstel zeer aanvaardbaar. Volgens hem paste het in het structuurplan van 1978. „Zo lang is men al over de woningbouw in dit gebied bezig geweest", aldus het raadslid. Hij was blij dat na vele jaren discussiëren er nu eindelijk gebouwd kan gaan worden in dit gebied, zodat vele Zeistenaren een 'woning kunnen betrekken in hun eigen woonplaats.

Meyrouw D. A. M. Huijsmans-Koreman zei namens een meerderheid van het college dat bij de afweging van de plannen rekening is gehouden met de waardevolle natuurelementen en de structuur van het gebied. Volgens de wethouder is het college daarom ook teruggekomen van het (eerdere) plan om in het gebied 600 woningen te bouwen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.