+ Meer informatie

Geen horeca in Sluipwijks wijkgebouw

1 minuut leestijd

REEUWIJK - Het Sluipwijkse wijkgebouw De Rokende Turf zal gaan dienen als onderdak voor het natuuractiviteitencentrum De Watersnip. Het college is teruggekomen van zijn besluit er ook een horeca vestiging in te maken. Er komt ook geen terras voor passanten.

Het oorspronkelijke besluit werd teruggedraaid nadat buurtbewoners hadden geprotesteerd. Zij vreesden overlast van het horeca-deel. Bovendien bleek het college wat boter op het hoofd te hebben. Een eerdere gegadigde werd door het gemeentebestuur tegengehouden er een horecavestiging te vestigen en nu werd plotseling wel toestemming gegeven. Ook dat bevreemdde de bewoners, die vast van plan waren tegen vestiging van een horecagelegenheid in beroep te gaan. Het gemeentebestuur had immers zelf op grond van het geldende bestemmingsplan de vorige gegadigde tegengehouden.

Het plan mèt horeca-deel ging ervan uit dat het wijkgebouw in de zomer gebruikt zou worden als café met terras voor toeristen. Tijdens weekwisselingen zou het gebruikt worden als een dependance van "Het Wapen van Reeuwijk".

Het natuuractiviteitencentrum gaat volgende maand over naar De Rokende Turf. J. van Gemeren, de grote motor achter het centrum, wil het gebouw gebruiken als 'thuishaven' voor meerdaagse cursussen, natuurkampjes, schoolactiviteiten en groepsreizen over de Reeuwijkse wateren.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.