+ Meer informatie

Herv. predikant oecumenisch vormingswerker voor Moslims

1 minuut leestijd

Ds. H. A. Denkers (50), Hervormd predikant te Hantum en Hantumhuizen, Fr., is voorgedragen voor benoeming in de functie van studiesecretaris van het oecumenisch vormingswerk in Bendorf bij Koblenz (Dtsld.), met als opdracht het bevorderen van het wederzijds verstaan van christenen, Joden en Moslims. Tevens zal hij de drie vormingsleiders van het bestaande centrum in Bendorf ter zijde staan.

Ds. Denkers heeft toegezegd deze benoeming door de Evangelische Landskerk van Rheinland ingaande begin volgend jaar te zullen aanvaarden.
Ds. Denkers was, als hervormde predikant voor buitengewone werkzaamheden tien jaar lang, van 1957 tot 1967, directeur van het vormingscentrum "De Oorsprong" te St. Nicolaasga. Voordien was hij predikant in de Hervormde gemeente te Oosterzee, Fr. Sinds voorjaar 1967 is hij predikant te Hantum ca. De afgelopen drie jaar gaf ds. Denkers tijdens de zomervakantie mede leiding aan een bijbelstudieweek in Bendorf, waarop Joden, Christenen en Moslims uit verschillende landen, ook van buiten Europa, elkaar ontmoetten en nader trachtten te verstaan vanuit de eigen geloofsachtergrond. Deze weken gingen aanvankelijk uit van het RK vormingscentrum in Bendorf aan de Rijnoever tegenover Koblenz. Naast ds. Denkers zal nog een rk studiesecretaris worden benoemd. Ds. Denkers zal ontheffing uit het ambt van predikant met behoud van de rechten als van een emeritus vragen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.