+ Meer informatie

Kolenvergasinstallatie Eemshaven

1 minuut leestijd

GRONINGEN — Bij het vestigen van een kolenvergassingsinstallatie aan de Eemshaven kunnen en mogen strengere milieu-eisen gesteld worden dan bij de vesting elders in Nederland! Maar een vestiging, zoals de Gasunie heeft gepland aan de Eemshaven, kan op basis van de planologische kernbeslissing Waddenzee niet worden uitgesloten.

Dit verklaarde ir. E. A. F. de Schrijver van de inspectie volksgezondheid en milieuhygiëne Groningen _yrijdagmiddag tijdens een symposium over „Kolenvergassing in de Eemsmond", dat de werkgroep Eemsmond in Groningen had georganiseerd.

Tijdens het symposium kregen verschillende bedrijven, instellingen, overheden en instanties de gelegenheid om de voor en tegens van de kolenvergassing nog eens toe te lichten. De Gasunie heeft vergaande plannen om aan de Eemshaven een grootschalige installatie te bouwen, waarmee ongeveer twee miljoen ton kolen per jaar vergast kunnen worden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.