+ Meer informatie

Fietsersbond: Fout gestalde fiets niet weg

1 minuut leestijd

DEN HAAG - De Fietsersbond ENFB heeft gisteren in een kort gt-,., ding voor de president van de recht-,; bank in Den Haag van de Nederland-., se Spoorwegen en de gemeente 's-Gra-j, venhage geëist, dat wordt gestopt met ; het verwijderen van buiten de fietsenrekken geplaatste fietsen. Het aantal fietsklemmen zou op korte termijn i moeten worden uitgebreid.

Sinds november vorig jaar verwij-" dert de spoorwegpolitie bij de sta-'; tions Den Haag Centraal en Den Haag Hollands Spoor alle buiten de rekken geplaatste fietsen, omdat ze overlast zouden veroorzaken.

Volgens de fietsersbond worden dé' overtredingen door NS en gemeente" uitgelokt, omdat op beide stationspleinen onvoldoende stallingsvoorzie-' ningen aanwezig zijn. Het gaat daarom volgens de bond niet aan fietsere voor dit gedrag te straffen. Verttei" vindt de bond dat voorwet ye,nyi[jde-° ren van de fietsen de juridische basis" ontbreekt.

De advocaat van NS en gemeente mr. H. Utermark wees de eisen van de hand. Beide stations beschikken' over een bewaakte fietsenstalling,'" waar tegen geringe kosten kan wor-^ den gestald. In beide stallingen zijn' dagelijks honderden plaatsen vrij. Zij' die geen geld willen uitgeven aan stalling van hun rijwiel kunnen naar zijn mening voldoende plaats vinden, in de nabijheid van de stations.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.