+ Meer informatie

Ter overweging

1 minuut leestijd

A. A. van Ruler, Blij zijn als kinderen. Een boek voor volwassenen. Kok, Kampen. 233 blz. Prijs f 19,95.

Dit voornaam uitgegeven boek bevat populaire artikelen die handelen over het christelijk geloof. Ze zijn verdeeld in: levensvragen, geloofsvragen, - heilsfeiten - en vragen aangaande de kerk.

Deze korte artikelen verschenen eerder in weekbladen, zaterdagse edities van dagbladen of werden voor de radio uitgesproken

Men treft in dit boek Van Rulers theologie ten voeten uit aan: zijn hoogte en diepte van toon, zijn speelsheid in denken en woordgebruik, zijn accent op de schuld en op de verzoening. Echt Van Ruler. Wie met hem wil kennis maken, moet dit boek lezen. Het boek is een dogmatiek-in-de-praktijk. Volop in gesprek met de mens van vandaag en toch vanuit het bijbelse denken opgezet, met een diep gereformeerde ondertoon.

Het is een verkwikking elke dag een stukje te lezen. De titel zegt waar het Van Ruler om gaat: blij zijn door de genade van God en zo positief in het leven staan.

Voor de verdieping van eigen inzicht, voor de verheldering van het stellen der problemen en voor hulp aan anderen binnen het kader van ambtelijk werk wil ik het van harte aanbeveleri.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.