+ Meer informatie

Martinikerk Groningen met sluiting bedreigd

Geldzorgen plagen hervormde genïeente

1 minuut leestijd

GRONINGEN — Na een restauratie die vele miljoenen heeft gekost wordt de Martinikerk in Groningen met sluiting bedreigd. De Stichting Schip Martinikerk probeert al jaren goede gebruiksmogelijkheden voor de Martinikerk te vinden. Op den duur kan de kerkvoogdij van de Hervormde gemeente de verliezen van de exploitatie niet meer dragen.

Dit heeft de hervormde gemeente aan het gemeentebestuur gerapporteerd. De Stichting wil een subsidie van 50.000 tot 100.000 gulden per jaar aanvragen. B en w hebben kenbaar gemaakt dat zij een subsidieaanvraag zullen weigeren.

Ondanks berichten van de Stichting aan het gemeentebestuur hebben b en w laten weten geen geld te hebben voor een subsidie. Het college vindt dat de Stichting de subsidie maar moet aanvragen bij het ministerie van CRM.

Belangrijk

De Stichting Schip Martinikerk is opgericht omdat zij vindt dat de Martinikerk een belangrijke rol moet gaan spelen voor sociale en culturele activiteiten. Al sinds begin 1970 is men erover bezig welke functie de kerk zal moeten krijgen.

De hervormde gemeente heeft vorig jaar een verlies geleden van meer dan 100.000 gulden, hoewel er verschillende tentoonstellingen en bijeenkomsten zijn gehouden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.