+ Meer informatie

Aantal Duitse scholen met de Bijbel groeit

Meer vraag naar alternatief staatsschool

1 minuut leestijd

STUTTGART - Het aantal scholen met de Bijbel in Duitsland groeit sterk. Komend schooljaar worden in, Stuttgart, Freiburg en Karlsruhe en naar wordt verwacht ook in Gummersbach, Meers en Leipzig nieuwe scholen geopend. Daarmee komt het aantal scholen van de belijdenisbeweging in de Evangelische Kirche (EKD) op 29, met in totaal 3400 leerlingen.

De oudste van deze scholen staat in Reutlingen. Deze school, die kort na de Tweede Wereldoorlog werd opgericht, heeft nu 29 klassen en 730 leerlingen. Volgens directeur O. Schande neemt de vraag om bijbelse alternatieven voor de openbare staatsscholen en de antroposofische Waldorfscholen alleen maar toe.

Tot de doelstellingen van de school rekent Schaude de opvoeding tot verantwoordelijkheid, het ontplooien van talenten, alsook het verlenen van christelijke geborgenheid en de ontwikkeling van een „schoolgemeente", bestaande uit ouders en vrienden. Van leerkrachten en ouders wordt verwacht dat zij uitgaan van een bijbels mens- en wereldbeeld.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.