+ Meer informatie

World Relief: noodtoestand in Libanon

1 minuut leestijd

GRONINGEN — Het kantoor van World Relief in Groningen had telefonisch contact met een van de World Relief medewerkers in Libanon. De toestand is heel ernstig maar volgens de medewerkers zijn de mensen van de evangelische gemeente veilig.

Er zijn geen slachtoffers in de kring van die gemeente maar er is wel een  noodtoestand door gebrek aan voedsel en andere dagelijkse benodigdheden.

In de stad Zahle zijn 200.000 mensen zonder huis en er is veel honger omdat er geen mogelijkheid is voedsel af te leveren.

In Beiroet en omgeving is erg vepl hulp nodig. Veel mensen werken op het ogenblik niet en de scholen zijn al vrij lang gesloten. Het vliegveld is nog steeds dicht en het is onmogelijk om in het land te reizen. De telefoondienst in het land werkt ook niet en het is zeer moeilijk om berichten naar het buitenland te sturen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.